Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Waarom stinkt mijn kleding na het wassen?

Waarom stinkt kleding na het wassen? Het is je vast een keer overkomen: je haalt kleding uit de wasmachine en merkt dat het muf ruikt, in plaats van fris. Hoe komt dat? Het kan verschillende oorzaken hebben. Als jouw kleding stinkt na het wassen zijn er gelukkig een paar goede oplossingen beschikbaar.

De oorzaken van stinkende kleding na het wassen

Benieuwd hoe het komt dat jouw kleding stinkt na het wassen?
We zetten de drie belangrijkste redenen voor je op een rij.

Bacteriën en schimmels

Vooral als je vaak op lage temperaturen wast kan de wasmachine een broedplaats zijn voor schimmels en bacteriën. De micro-organismen overleven in een vochtige en warme omgeving. Ze veroorzaken een onaangename geur, die ook in je schone kleding kan trekken.

Wasverzachter

Wasverzachter kan je kleding heerlijk zacht maken, maar kan ook een laagje achterlaten dat bacteriën aantrekt en vasthoudt. Daardoor kan sommige kleding gaan stinken na het wassen. Je merkt het aan een vooral muffe geur.

Slechte ventilatie

Haal je jouw kleding niet snel genoeg uit de wasmachine, nadat het programma klaar is? Dan kan de kleding muf gaan ruiken. Daarnaast is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren als je kleding aan de lijn droogt.

Polygiene
Alaska puffer jas, Groen
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
Alaska puffer jas, Zwart
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
-25%
St. Anton Thermoshirt, Dark Olive
St. Anton
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 33,71 Normale prijs € 44,95
-25%
Serfaus Thermoshirt, Dark olive
Serfaus
Half-Zip Slim Fit
Slechts € 37,46 Normale prijs € 49,95

3 tips voor een frisse was

Wil je voorkomen dat er kleding stinkt als je die uit de wasmachine haalt?
Dit zijn de 3 beste tips.

Was (leeg) op hoge temperaturen

Reinig af en toe de wasmachine, door een wasprogramma op de hoogste temperatuur te draaien. Doe geen kleding in de machine, maar gebruik de hoge temperatuur om de trommel te reinigen.


Gebruik minder wasmiddel

Gebruik liever niet te veel wasmiddel. Als je te veel wasmiddel gebruikt kan dat leiden tot nare geurtjes in je schone kleding. Je hebt vaak maar een klein beetje nodig om schoon en fris te wassen.

Bestel polygiene shirts

Zoek je kleding die niet stinkt als het uit de was komt? Bestel dan onze polygiene kleding. Dankzij de Stay Fresh-technologie komt het heerlijk fris uit de was.

Of bestel onze andere T-shirts en andere kleding. Met de bovenstaande tips houd je jouw kleding heerlijk fris, vooral als het net uit de wasmachine komt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes