Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Advies

Welke type lichaamsbouw past bij welke kleding?

Hoe kies je kleding voor de juiste lichaamsbouw van een man? Vanuit de verschillende soorten lichaamsbouw is het verstandig om daar rekening mee te houden voor je kleding. Het type bouw bepaalt wat dat betreft welke kleding jou het best staat. Wij leggen je uit hoe dat zit. 

Soorten lichaamsbouw man

Welke kleding past bij jouw figuur? Om dat te bepalen is het belangrijk om te weten dat je een ectomorf (slank en lang), mesomorf (atletisch en gespierd) of endomorf (stevig en breed) postuur kunt hebben. 

Kleding voor een slank en lang postuur

Bij een ectomorf postuur ben je vooral slank en lang. Je hebt relatief smalle schouders, een slanke taille en weinig lichaamsvet. In dat geval kun je het best kiezen voor kleding die volume toevoegt. Draag bijvoorbeeld dubbele lagen, prints op de shirts en horizontale strepen. Slim-fit kleding kan de lichaamslijnen accentueren, zonder dat het te strak zit.

Kleding voor een atletisch en gespierd postuur

Bij een mesomorf postuur ben je atletisch en gespierd. Je hebt brede schouders, maar een smalle taille. Je zal merken dat vooral een slim-fit pasvorm of een tailored fit over het algemeen goed zit. Je accentueert daarmee de atletische vormen. Vermijd te strakke kleding die beweging beperkt. 

Kleding voor een stevig en breder postuur

Heb je een endomorf en dus een stevig en breder postuur? Dan heb je brede heupen, een volle taille en meer lichaamsvet. Vooral donkere kleuren en verticale strepen zijn in dat geval een goed idee. Zo creëer je een slank silhouet. Kleding met een goede pasvorm die niet te strak zit is de beste keuze.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Welke kleding past bij mijn figuur?

Ben je benieuwd welke kleding bij jouw figuur past? Probeer de fijnste kenmerken (slank, gespierd of breder) te accentueren, met de kleding die je draagt.

Bij Girav kies je voor zowel jouw kledingmaat (zoals S, M, L, XL of groter) als de lengtemaat. Op die manier weet je zeker dat bijvoorbeeld een shirt of een overhemd nooit te kort is. Ontdek ons maatsysteem, waarmee je kiest voor Standard Long, Long Fit of Extra Long Fit.

Wij helpen je graag de mooiste kleding te vinden, die bovendien perfect past bij jouw figuur. Dat geldt zowel voor de breedte als de lengte. Jij voelt je in de kleding comfortabel en vrij, terwijl wij ervoor zorgen dat shirts in je broek nooit omhoog kruipen en dat al jouw andere kleding altijd lang genoeg is.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes