Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe moet je een chino wassen?

Je wilt een chino wassen: hoe moet je dat doen? En kan een chino in de droger? Of kun je die strijken? Dat zochten we voor je uit, zodat je jouw (nieuwe) broek op de beste manier behandelt.
Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen bleekmiddel kunt gebruiken? Dat kan de kleur én de stof beschadigen, waardoor de chino onnodig zal slijten. Was bovendien altijd met een was middel en in koud tot lauw water.

Hoe kan je een chino broek wassen?

Hoe je een chino moet wassen? Dat is eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Controleer het waslabel: let op specifieke instructies
  2. Keer de broek binnenstebuiten: tegen verkleuring en vervanging
  3. Was in koud tot lauw water: om krimp te voorkomen
  4. Gebruik een mild wasmiddel: en vermijd bleekmiddel
  5. Het waslabel in de chino die je wilt wassen is eigenlijk altijd leidend. Voorkom dat je wast, droogt of strijkt op een manier die eigenlijk niet geschikt is, zoals aangegeven in het label.

Een chino laten hangen of in de droger?

Kan een chino in de droger? Liever niet, omdat je dan het risico loopt dat de broek krimpt.
Maar, heb je haast en wil je de broek nog snel even in de droger drogen? Probeer het dan op een lage temperatuur. Haal de broek eruit als deze nog licht vochtig is. Hang de broek vervolgens op, om die verder te laten drogen.

Het is normaal gesproken beter om een chino te wassen en daarna aan de lucht te laten drogen. Dat helpt om de vorm te behouden én om krimp te voorkomen. Uiteraard duurt het wel wat langer, dus is de droger een interessant alternatief als je meer haast hebt. Pas dus wel op met de temperatuur en haal de broek er op tijd uit.

Kan je een chino strijken?

Ja, je kunt een chino strijken. Maar, doe dat met deze tips om slijtage te voorkomen:

  • Strijk op lage temperatuur
  • Keer de broek binnenstebuiten (als je dat nog niet gedaan had tijdens het wassen)
  • Strijk bij voorkeur met stoom bij hardnekkige kreukels

Dus, bestel je een nieuwe lange chino en wil je die graag netjes houden? Je kunt de broek met de bovenstaande tips wassen, drogen en strijken. Vouw de broek daarna op. Of beter nog, hang deze op in de kast. Zo houd je jouw nieuwe broek mooi en netjes, om daar iedere keer stijlvol mee voor de dag te komen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes