Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Grasvlekken uit kleding verwijderen: 5 beste methodes

De hele dag heb je lekker gelegen in het park, maar je komt thuis en ontdekt dat je witte T-shirt of chino broek vol grasvlekken zit. Maar geen zorgen! Met een paar slimme trucs en huishoudelijke ingrediënten kun je snel die hardnekkige grasvlekken uit je kleding verwijderen.

Oude grasvlekken uit kleding verwijderen

Het fijne van het verwijderen van grasvlekken is dat je dit eenvoudig kunt bestrijden met huishoudelijke middelen die je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Wij geven je 5 huis -en keukenmiddeltjes die je helpen bij het verwijderen van mosvlekken uit je kleding.

Shout

Een hele effectieve manier om oude grasvlekken te bestrijden, is Shout vlekkenoplosser. De handige spray hecht zich aan de vlek, dringt erdoor en lost deze op. Shout vlekkenoplosser gebruik je zo:

  • Spray het product direct op de vlek voordat je het kledingstuk wast.
  • Laat het product 1 minuut inwerken en was het daarna met je gebruikelijke wasmiddel, of dit nu met de hand of in de wasmachine is.
  • Gebruik het product niet op zijde of delicate stoffen. Test het eerst op een onopvallende plek bij gekleurde stoffen.

Groene zeep

Een andere methode om grasvlekken uit kleding te verwijderen is met groene zeep. Wrijf de groene zeep stevig in de vlek. Was daarna je kledingstuk op een normaal wasprogramma.

Ossengalzeep

Ossengalzeep werkt exact hetzelfde als groene zeep. Schrob de ingedroogde grasvlek vlek in met ossengalzeep. Laat het daarna 15-30 minuten inwerken. Stop het vervolgens direct in de wasmachine en was je kleding volgens het wasvoorschrift.

Tip: bij het gebruik van ossengalzeep kun je het best eerst de vlek nat maken met lauw water.

Afwasmiddel

Breng een beetje afwasmiddel aan op de groene vlek. Wrijf het heel zachtjes over de vlek. En was je kleding zoals je deze normaal zou wassen.

HG Vlekweg

Gebruik HG Vlekweg 5 om hardnekkige grasvlekken te verwijderen uit je spijkerbroek of suède schoenen. Deze vlekverwijderaar is speciaal daarvoor ontworpen. Optioneel kun je ook HG OXI vlekverwijderaar wasmiddel-toevoeging gebruiken en de vlek hiermee insmeren voordat je het in de wasmachine draait. Volg deze stappen om HG Vlekweg 5 te gebruiken:

  • Test een onopvallend stukje stof op kleurechtheid.
  • Verwijder zoveel mogelijk van de vlek.
  • Doe HG vlekweg 5 in een schaaltje en leg het slotgedeelte van de vlek erin.
  • Laat 10-15 minuten weken.
  • Wrijf de stof op elkaar en spoel uit met warm water.
  • Herhaal indien nodig, zonder de HG Vlekweg in te laten drogen.
  • Voor kleine vlekken, leg de stof op een witte tissue, dep met een doek gedrenkt in het product en spoel uit.

Grasvlekken verwijderen uit schoenen

Afhankelijk van welk materiaal je schoenen zijn gemaakt, bepaal je de manier om de grasvlekken eruit te halen.

Suède of nubuck schoenen
Als je vlekken uit je schoenen van suède of nubuck wilt halen, is voorzichtigheid geboden. Gebruik je waterkoker of fluitketel om stoom te maken en houd je schoenen boven het kokende water. Gebruik ovenwanten om je handen te beschermen tegen de hete stoom.
Nadat de stoom de vlek heeft verzacht, pak je een suèdeborstel om de vlek voorzichtig weg te borstelen.

Schoenen en sneakers
Grasvlekken uit je witte sneakers of schoenen halen kan met een vlekkenverwijderaar zoals Shout of HG of gebruik een groene zeep, ossengalzeep of afwasmiddel. Breng dit aan op de vlek, wrijf het erin en laat het enkele minuten inwerken. Tot slot kun je de groene vlekken met water en doek weg wrijven. Als de vlekken nog niet helemaal weg zijn, was je je schoenen in de wasmachine.

Lees meer over vlekken:

Waarom zijn grasvlekken hardnekkig?

Er zijn meerdere redenen waarom grasvlekken zo hardnekkig zijn en moeilijk kunnen zijn om ze uit je kleding te verwijderen., namelijk:

– Chemische samenstelling van gras
– Vet en olie van gras
– Inkwerkingstijd en droogproces
– Type stof en vezelstructuur

Chemische samenstelling van gras
Gras bevat chlorofyl, de groene pigmenten die planten hun kleur geven. Chlorofyl is een organische stof die zich diep in vezels van kleding kan nestelen. Naast chlorofyl bevat gras ook carotenoïden, die ervoor zorgen dat grasvlekken erg hardnekkig kunnen zijn.

Vet en olie
Gras bestaat uit natuurlijke oliën en vetten die binnendringen in de vezels van stoffen. Dit maakt het lastig om gras vlekken te verwijderen uit kleding.

Inwerkingstijd en droogproces
Hoe ouder een grasvlek is, hoe moeilijker het wordt om deze te verwijderen. Als vlekken opdrogen, hechten ze zich sterker aan de vezels en wordt het moeilijker om deze te verwijderen.
Groene vlekken die zijn opgedroogd kunnen veel moeilijker te verwijderen zijn dan verse vlekken omdat de pigmenten zich dieper in de vezels hebben genesteld.

Type stof en vezelstructuur
De vezelstructuur van stof heeft ook invloed op de hardnekkigheid van grasvlekken. Natuurlijke vezels zoals katoen absorberen gemakkelijker de pigmenten uit gras, terwijl synthetische stoffen zoals polyester, nylon of elastaan soms beter bestand zijn tegen vlekken, maar ook moeilijker kunnen zijn om te verwijderen zonder speciale vlekoplossers of zeep.

Hoe grasvlekken verwijderen uit witte kleding?

Het grote nadeel van witte kleding is dat je grasvlekken onmiddellijk ziet en dat de kleur makkelijk aangetast kan worden als je deze op een verkeerde manier behandeld. Gebruik een van de volgende methoden om je witte overhemd voor heren weer schoon te krijgen:

1. Meng gelijke delen witte azijn en water, breng dit aan op de vlek, laat 10 minuten inwerken en was vervolgens het kledingstuk zoals gebruikelijk.
2. Citroensap en baking soda zijn effectieve natuurlijke reinigers. Breng citroensap aan op de vlek en bestrooi deze met baking soda. Laat dit een uur inwerken, spoel uit en was het kledingstuk daarna.
3. Gebruik een vlekkenoplosser zoals HG Vlekweg 5, Shout of Biotex volgens de instructies op de verpakking. Dit kan helpen om de grasvlekken effectief te verwijderen.
4. Gebruik een zuurstofbleekmiddel zoals Vanish Oxi Action of Ecover zuurstofbleekmiddel speciaal voor witte kleding. Meng dit met water volgens de instructies en laat het kledingstuk een paar uur weken voordat je het wast.

Hoe grasvlekken verwijderen uit jeans?

Het verwijderen van oude grasvlekken uit spijkerbroek kan een uitdaging zijn, maar met de juiste methoden en middelen kun je je favoriete denim weer schoon krijgen. Groene zeep, ossegalzeep, afwasmiddel of een vlekkenverwijderaar zijn perfect om grasvlekken uit jeans te krijgen.

Groene zeep, ossengalzeep of afwasmiddel
Grasvlekken verwijderen uit kleding met zeep of afwasmiddel gaat als volgt:

Schrob de groene zeep of ossengalzeep over de vlek of breng enkele druppels afwasmiddel aan
Laat dit 15-30 minuten inwerken. Was je denim volgens de wasvoorschrift.

Vlekkenoplosser of vlekverwijderaar
Gebruik Vanish Oxi Action Wasbooster Gel om hardnekkige grasvlekken te verwijderen uit je jeans.
Volg één van deze methodes om groene grasvlekken uit je lange broek te halen.

Hoe krijg je vlekken uit suède schoenen?

Als je vlekken uit suède- of nubuck schoenen wilt verwijderen, is voorzichtigheid belangrijk. Gebruik een waterkoker of fluitketel om stoom te creëren en houd je schoenen boven het kokende water. Gebruik ovenwanten om je handen te beschermen tegen de stoom. Nadat de stoom de vlek heeft verzacht, borstel je de vlek voorzichtig weg met een suèdeborstel.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes