Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe krijg je witte sokken weer wit?

Oeps! Jouw witte sokken helemaal vies, en niet meer schoon te krijgen. Wat nu!? Gelukkig bestaan er een paar andere manieren om ze toch weer wit te krijgen. Dus als gewoonweg witte sokken wassen niet het gewenste resultaat oplevert, dan kun je nog een paar andere dingen proberen.

Veel voorkomende oorzaken van verkleuring voor sokken

Je had waarschijnlijk al wel verwacht dat witte sokken kwetsbaar zijn, dus niet zomaar wit blijven. Toch is niet iedereen ervan op de hoogte dat de sokken op meerdere manieren verkleuren. We zetten de belangrijkste oorzaken op een rij, waardoor witte sokken uiteindelijk maar moeilijk weer wit worden:

  • Dagelijks gebruik en zweet

Vooral door dagelijks gebruik en de ophoping van zweet en oliën van de huid zullen de sokken steeds verder verkleuren. De stoffen dringen diep in de vezels van de sokken door. Ze ogen daardoor gelig of hebben de neiging om te vergrijzen.

Tip: wist je dat dit het snelst gebeurt in strakke schoenen? Er ontstaat wrijving, waardoor het vuil diep de sokken in wordt gewreven.

  • Vuile op de witte sokken

Vooral door dagelijks gebruik en de ophoping van zweet en oliën van de huid zullen de sokken steeds verder verkleuren. De stoffen dringen diep in de vezels van de sokken door. Ze ogen daardoor gelig of hebben de neiging om te vergrijzen.

  • De verkeerde manier van wassen

Ten slotte kan de verkeerde manier van wassen invloed hebben. Was de witte sokken bijvoorbeeld niet met andere kleuren, omdat ze anders grauw kunnen worden. Gebruik een beetje bleekmiddel en was op de juiste temperatuur, om ze weer netjes wit te krijgen.

Tip: het is sowieso verstandig om je te verdiepen in hoe je het best kunt wassen. En in het drogen natuurlijk, bijvoorbeeld buiten aan de lijn.

Hoe krijg je witte wokken weer wit?

Wil je witte sokken weer wit krijgen? Je kunt ze wassen met een regulier wasmiddel en een beetje bleekmiddel. Het is een krachtig middel, om witte stoffen weer mooi wit te krijgen. Vooral bij vergeling en hardnekkige vlekken kan dat een goed idee zijn.

Zoek je een paar andere trucs om je witte sokken weer wit te krijgen?
Probeer het bijvoorbeeld met:

  • Citroensap

Een beetje citroensap is goed geschikt om jouw witte sokken weer wit te wassen. Het gaat vergeling tegen, als natuurlijk bleekmiddel. Voeg een halve kop citroensap toe aan de wasmachine. Of laat de sokken er vooraf even in weken, om ze daarna te wassen.

  • Azijn

Azijn kan zowel vlekken als geuren verwijderen. Voeg een kopje azijn toe aan de wasmachine, als je de sokken wast. Of gebruik azijn achteraf, om de wasmiddelresten eruit te krijgen.

  • Bakpoeder

Met een pasta van bakpoeder met wat waterstofperoxide kun je hardnekkige vlekken verwijderen. Laat het een uur inweken, om de sokken daarna te wassen.

Lees meer: witte was weer wit krijgen

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes