Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

Wat is een Chino broek?

De chino broek is een kledingstuk dat je oneindig kan combineren met een T-shirt, overhemd, polo en zelfs met een sweater. Maar wat is nou een chino broek, hoe draag je deze en wat is het verschil tussen andere soorten broeken?

Een chino broek voor mannen kan worden beschouwd als de ‘casual’ variant van een pantalon. Je herkent de chino aan de paspelzakken met knopen aan de achterkant, de schuine steekzakken aan de voorkant en het aparte muntzakje.

Waar staat chino voor?

De term ‘chino’ komt waarschijnlijk van het Spaanse woord voor ‘Chinees’. Dit komt doordat de originele chino stof in China werd geproduceerd en werd geëxporteerd naar de hele wereld.

Voordelen chino stof

Een chino broek kan je zowel in de winter als de zomer casual en netjes dragen, doordat chino stof gemaakt is van licht, maar stevig katoen en vaak in de vorm van strak geweven keperstof (twill). Hierdoor voelen chino stof broeken zacht en ademend aan en geeft het deze type broeken een karakteristieke gladde en nette afwerking. Soms wordt er ook een klein percentage elastaan toegevoegd aan de stof voor extra stretch en bewegingsvrijheid.

Wat is het verschil tussen een chino en een broek?

Broeken zijn er in veel stijlen en pasvormen. Naast de karakteristieke details van de chino zijn er andere zaken om het verschil aan te duiden tussen een chino en een broek:

  • Stijl

Pantalons hebben vaak een strakke pasvorm, persvouwen en soms met een omslag aan de onderkant.
Daarentegen kan een spijkerbroek variëren van strakke, slim fit tot lossere relaxed fit stijlen.
Een chino heeft een iets ruimere pasvorm rond de heupen en dijen. De rechte pijpen van de broek worden geleidelijk smaller richting de enkels.

  • Materiaal

Een pantalon is vaak gemaakt van wol of polyester, terwijl een spijkerbroek meestal gemaakt is van denim.
Een chino is gemaakt van lichtgewicht katoen of een mix daarvan.

  • Gelegenheid

Pantalons worden doorgaans gedragen bij formele gelegenheden met nette schoenen en in combinatie met een overhemd.
Jeans en andere broeken kan je casual dragen naar werk, vrije tijd, feestjes of andere informele gelegenheden.
Chino’s zijn perfect voor dagelijkse activiteiten en casual werkdagen, maar kun je ook dragen in meer formele settings.

Hoe moet een chino vallen?

Pasvorm
Een chino broek heeft altijd een ruimere pasvorm rond de heupen en billen, terwijl de pijpen smal of recht zijn. Door de pasvorm laat het je bovenlichaam breder lijken en de onderkant smaller, waardoor er een liftend effect ontstaat.

Taille en lengte
De taille van de chino moet goed aansluiten zonder strak te zitten. De lengte van de chino moet zo zijn dat de broekspijpen net de bovenkant van je schoenen raken of iets daarboven. Ze mogen lichtjes op je schoenen rusten, maar zonder dat je de pijpen hoeft om te vouwen.

Broeken voor heren in diverse maten
Bij Girav begrijpen we dat elke man uniek is, daarom bieden we broeken in verschillende maten aan. Onze collectie omvat niet alleen lange broeken, maar ook reguliere en kortere maten. We hebben broeken in maat S, M, L, XL en XXL, en in verschillende lengtematen. Zo vind je altijd de perfecte maat en pasvorm.

Broeken in lengtemaat 32 t/m 38
Dankzij het unieke maatsysteem van Girav zijn onze broeken iets langer dan je gewend bent. Dit zorgt ervoor dat ze comfortabel blijven zitten en de broekspijpen nooit te kort zijn. Onze lange broeken voor heren zijn beschikbaar in lengtematen 32 t/m 38:

  • SLF – Standard Long Fit (lengtemaat 32)
  • LF – Long Fit (lengtemaat 34)
  • XLF – Extra Long Fit (lengtemaat 36)
  • XXLF – Extra Extra Long Fit (lengtemaat 38)

Wat draag je op een chino broek?

Het mooie van de chino broek is dat je deze eenvoudig kan combineren met een shirt, polo, hoodie of ander kledingstuk. Draag je bijvoorbeeld een bruine, beige of grijze chino, dan kun je dit prima combineren met een wit of een blauw overhemd, polo of T-shirt. Maak je outfit compleet met een paar witte sneakers eronder, dit staat altijd goed.

Draag je een blauwe chino broek voor heren, combineer dit dan met een overhemd met print, met een gekleurde polo of een T-shirt met een gemêleerd effect.

Ben je op zoek naar de beste chino broek? Onze chino’s zijn gemaakt van premium stretch katoen en gaan hierdoor langer mee, behouden hun pasvorm en de kleur blijft langer mooi. Binnenkort zijn onze chino broeken ook beschikbaar in de klassieke ‘chino stof’.

Meer over chino:
Welke schoenen draag je onder een chino?
Hoe combineer je een chino broek?

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes