Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

Wat is Quiet Luxury?

Quiet luxury, ook wel stille luxe genoemd, is bezig met een grote opmars. Neutrale kleuren, minimalistisch design en prijs staan hier centraal. Maar wat houdt quiet luxury voor mannen in? Welke merken vallen hieronder? En waarom is quiet luxury zo populair? Wij leggen het je uit en geven je tips hoe je het best deze subtiele en elegante fashion style draagt.

Quiet luxury is een mode -en lifestyle trend. Quiet luxury is te herkennen aan kledingstukken die zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Dit soort mode kent geen opvallende logo’s of schreeuwerige merken. Het is duidelijk te zien dat deze kleding gemaakt is van dure stoffen, zonder dat je ziet dat het van een prestigieus modemerk is

Opkomst

Er zijn diverse redenen waarom quiet luxury zo trending is. Hieronder belichten wij enkele factoren die (in)direct impact hadden in de opkomst van stille luxe.

Tegenhanger van loud luxury
Enkele jaren geleden waren het de Gucci ‘GG’-ruitenprints, Fendi dubbele F-logo’s en Versace’s Medusa-hoofdmotieven die het modelandschap in de greep hadden. Dit zijn niet-te-missen-logo’s op kleding die erg opvallen. Dit wordt loud luxury genoemd. Maar zoals elke fashion trend is er een tijd van komen en gaan en kreeg ‘stealth wealth’ de kans om te groeien.

Lockdown
Tijdens de wereldwijde corona pandemie bleven mensen thuis en waren ze in staat om meer te sparen. Met dat extra geld was het mogelijk om meer te spenderen aan kwaliteitskleding. Dit zorgde voor een enorme boost in de verkoop van quiet luxury kleding.

Popcultuur
De HBO-hitserie ‘Succession’, dat draait om macht, politiek en geld, heeft een grote bijdrage gehad aan de groei van quiet luxury, ook wel bekend als ‘old money aesthetic’. In deze serie droegen de personages uit een rijke familie luxe minimalistische kleding en accessoires, zonder dat je zag dat dit hele dure kleding was.

Bloggers en TikTokkers maakten vervolgens artikelen en video’s van wat de personages droegen van top tot teen en waar fans de kledingstukken konden kopen. Deze video’s en artikelen werden miljoenen keer bekeken.

Quiet luxury en duurzaamheid
Quiet luxury en duurzaamheid zijn met elkaar verweven. De gedachte achter de trend is dat je jarenlang dergelijke kleding kunt dragen, zonder dat je elk seizoen of jaar nieuwe kledingstukken hoeft aan te schaffen. Dit type kleding heeft een tijdloze klasse: een klasse die niet gebonden is aan trends of mode. Dit fenomeen heet slow fashion. “Koop minder, koop beter” is de filosofie achter quiet luxury.

Betekenis quiet luxury

Quiet luxury’ verwijst naar een mode -en lifestyle trend van luxe die subtiel en ingetogen is, zonder opvallende merknamen of extravagante details op kleding.
Stille luxe wordt vaak geassocieerd met minimalistische luxe kleding, gedetailleerde afwerking en tijdloze klasse.

Betaalbare quiet luxury-merken

Kleding

Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven om de smaakvolle stijl te creëren van quiet luxury. Hier zijn onze tips en aanbevelingen van subtiele luxe merken voor mannen:

Ralph Lauren – Wie kent de klassieke Ralph Lauren poloshirts niet? Een tijdloze klassieker.
Van Gils – Bekend om nette herenkleding die luxe uitstralen zonder dat dit opdringerig voelt.
Kings of Indigo – Subtiele luxe kleding straalt zonder opvallende branding.
Hugo Boss – Goedgemaakte pakken en kleding voor mannen.

Schoenen

Een paar gave sneakers onder je outfit? Bekijk eens deze merken:

Common Projects – Minimalistische schoenen van hoge kwaliteit.
Greats – Betaalbare sneakers met weinig details.
CQP – Handgemaakte sneakers met verfijnde uitstraling.

Quiet luxury outfits voor mannen

Door de neutrale kleuren van quiet luxury mode kun je heel makkelijk verschillende kledingstukken combineren. Je kunt gaan voor een goed passend wit of lichtblauw strijkvrij overhemd. Draag hierboven een merino wollen trui als extra laag en combineer dit met een beige of zwarte chino. Maak je fit compleet met witte designer sneakers.

Quiet luxury sportkleding

Stille luxe is meer dan (informele) kleding. Zo zijn er ook merken die een quiet luxury sportlijn hebben. Enkele voorbeelden van stille luxe- sportkleding zijn:

Mr Porter – Luxe sportkleding en activewear voor heren.
Wahts – Comfortabele en stijlvolle sportkleding.
Brunello Cucinelli – Italiaanse luxe sportkleding van topkwaliteit.
Sunspel – Tijdloze en hoogwaardige sportkleding.

Horloges

Bij een quiet luxury style hoort uiteraard een chic horloge. Deze komen dan ook met een flink prijskaartje.

Lange & Söhne – Bekend om hun precisie en vakmanschap zonder opzichtig te zijn.
Patek Philippe – Iconisch en elegant, vaak zonder opvallende logo’s.
Vacheron Constantin – Tijdloos en verfijnd, gericht op kwaliteit en vakmanschap.
Breguet – Klassiek en subtiel, met een focus op historische ontwerpen.
Jaeger-LeCoultre – Elegant en verfijnde horloges.

Zonnebrillen

Een designer zonnebril mag niet ontbreken. Op het gebied van zonnebrillen slaan deze quiet luxury “de spijker op z’n kop”:

Tom Ford – Bekend om zijn verfijnde en stijlvolle zonnebrillen
Bottega Veneta – Ingetogen luxe met minimalistische ontwerpen van zonnebrillen.
Barton Perreira – Biedt handgemaakte zonnebrillen, perfect passend bij de quiet luxury stijl.

Wat is quiet luxury mode?

“Quiet luxury” verwijst naar een mode -en lifestyle trend van luxe die subtiel en ingetogen is, zonder opvallende merknamen of extravagante details op kleding. Quiet luxury bevat kledingstukken en accessoires die vele jaren in de mode blijven.

Hoe ziet een quiet luxury outfit eruit?

Een quiet luxury outfit bestaat uit verfijnde kledingstukken zonder pronkende logo’s. Denk aan een perfect passend overhemd of een poloshirt in neutrale kleuren. Onder je chino draag je nette schoenen of sneakers met weinig details. Voeg subtiele accessoires toe zoals een elegant horloge en een minimalistische zonnebril.

Welke quiet luxury merken zijn er?

Enkele grote merken die bekend staan om hun quiet luxury zijn:
– Givenchy
– The Row
– Bottega Veneta
– Jill Sander

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes