Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden
Designed by Freepik

Materialen

Wat is Lyocell?

Lyocell wordt als stof gemaakt van houtpulp en is daarmee een milieuvriendelijk alternatief voor katoen en polyester. Het materiaal heeft een gladde en zachte textuur, met uitstekende ademende eigenschappen. Daarom is Lyocell goed geschikt voor T-shirts en bijvoorbeeld sportkleding.

Voordelen van Lyocell

Lyocell biedt een paar fijne voordelen. De stof wordt duurzaam geproduceerd van houtpulp, dus is milieuvriendelijk. Bovendien worden bijna alle gebruikte oplosmiddelen tijdens de productie gerecycled.

Daarnaast neemt Lyocell goed vocht op, dus is het goed geschikt bij veel zweten. Ondertussen voelt het materiaal zacht en luxueus aan op de huid. Vooral voor mensen met een gevoelige huid is dat een belangrijk voordeel. Ook is de stof van nature hypoallergeen en antibacterieel, net als ontzettend sterk. Daardoor gaat kleding Lyocell kleding lang mee.

Nadelen van Lyocell stof

De stof kent helaas ook een paar nadelen. De Lyocell vezel is kostbaard, dus duurder dan katoen of polyester. Ook kan de stof gevoelig zijn voor kreukels, waardoor het belangrijk is om de kleding goed te strijken. Ten slotte is de stof in de zon wat minder kleurvast. Na verloop van tijd kunnen (felle) kleuren vervagen.

Verschillen tussen Lyocell en andere stoffen

Denk je aan Lyocell als materiaal voor kleding, maar wil je graag weten wat voor soort stof het is? We zetten de verschillen met polyester en katoen voor je op een rij.

Verschillen tussen Lyocell en polyester

Polyester wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, terwijl Lyocell gemaakt wordt van houtpulp. Daarom is Lyocell de meer milieuvriendelijke keuze.

Verder heeft Lyocell een sterker ademend vermogen en voelt het fijner aan op de huid. Beide stoffen zijn sterk, waarbij polyester na verloop van tijd wat pilling kan vertonen.

Wat zijn de verschillen tussen Lyocell en katoen?

Twijfel je tussen Lyocell of katoen? Dan is Lyocell de duurzame keuze, terwijl het materiaal goed ademend en fantastisch vocht kan opnemen. Daardoor voelt het snel minder klam aan, zelfs dan bij katoen. Ook voelt Lyocell zachter aan én kreukt het minder snel dan katoen.

Hoe moet je Lyocell kleding wassen?

Wil je Lyocell wassen? Doe dat op lage of lauwe temperatuur, tot maximaal 30 graden Celsius. Gebruik een mild wasmiddel en droog de kleding aan de lucht (niet in de droger). Wil je Lyocell strijken? Doe dat dan op de laagste stand om schade aan de vezels te voorkomen, bijvoorbeeld als je T-shirts strijkt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes