Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Materialen

Wat is polyamide?

Polyamide is een veelzijdige synthetische stof die lang meegaat. Steeds meer fabrikanten gebruiken het materiaal voor sportkleding, ondergoed en ook casual wear. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij, zodat je weet wat je bij ons bestelt.

Voordelen van polyamide

Benieuwd naar de polyamide voor- en nadelen? De grootste voordelen zijn de enorme sterkte, de elasticiteit en de vochtregulerende eigenschappen. Dat maakt het een fijne stof voor bijvoorbeeld sportswear. Ondertussen is de stof heel licht van gewicht en snel drogend. Dat betekent dat het ook op reis en bijvoorbeeld casual een heel fijne keuze is.

Nadelen van polyamide

Zitten er ook nadelen aan de polyamide stof? Het materiaal is relatief gevoelig voor hitte, dus voelt snel warm aan. Ook kan de stof statisch worden, dus kleine schokjes geven of stof en haren aantrekken. Ook is de stof wat gevoelig voor pilling, de kleine bolletjes die zich na het dragen en wassen vormen.

Verschillen tussen polyamide en andere stoffen

Ben je benieuwd wat polyamide voor een materiaal is? Of wat het voor een stof is?
We zetten de verschillen met een paar andere stoffen op een rij.

Verschillen tussen polyamide en polyester

Polyamide is net als polyester een synthetische stof. Maar, polyamide is sterker en gaat langer mee. Ook kan polyamide beter vocht absorberen. Dus draag je polyamide tegen het zweten? Dan wordt vocht beter opgenomen en afgevoerd.

Ook voelt polyamide gladder aan op de huid, waardoor het comfortabeler zit. Zowel polyester als polyamide hebben een vergelijkbare milieu-impact.

Wat zijn de verschillen tussen polyamide en katoen?

In vergelijking tot katoen is polyamide een stof die sneller droogt, maar minder goed vocht kan absorberen. Polyamide is over het algemeen wel sterker dan katoen, dus minder gevoelig voor krimpen of uitrekken. Andersom voelt katoen zachter aan op de huid, omdat polyamide wat gladder is en koud kan zijn.

Hoe moet je polyamide kleding wassen?

Wil je polyamide wassen, bijvoorbeeld T-shirts? Was met koud of lauw water, dus op maximaal 30 graden Celsius. Gebruik een mild wasmiddel en droog de kleding aan de lucht. Het is meestal niet nodig om polyamide te strijken, omdat de stof kreukbestendig is. Wil je toch strijken? Doe dat dan op de laagste temperatuur.

Tip: was polyamide kleding in een waszak om pilling te voorkomen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes