Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe kan je een gewatteerde jas wassen?

Je wilt een gewatteerde jas wassen: hoe voorkom je klontvorming? Het is je hopelijk nog niet overkomen, maar het kan best lastig zijn om een gewatteerde jas te wassen en te drogen. Dus wil je weten hoe je dat doet? Of is de jas plat geworden en wil je dat de volgende keer voorkomen? Wij leggen het je uit.

Hoe moet je een gewatteerde jas wassen?

Hoe je een gewatteerde jas kunt wassen is helaas niet zo makkelijk. Je kunt het proberen met de hand, maar als je dat in de machine wilt doen zal je wat extra maatregelen moeten nemen.

Let op: controleer altijd eerst het waslabel. Volg de instructies. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddelen, om de kleuren te behouden.

Je kunt een polyester gewatteerde jas wassen met een paar wasballen of tennisballen. Die voeg je toe aan de vulling, om deze gelijkmatig te verdelen. Zo voorkom je klontvorming, dus dat de jas op andere plekken plat uit de wasmachine komt.

Gewatteerde jas reinigen zonder wasmachine

Wil je de gewatteerde jas reinigen zonder wasmachine? Je kunt de jas naar een stomerij brengen, die de jas voor je reinigt. Dankzij de professionele reiniging is de jas daarna weer als nieuw.

Of probeer de gewatteerde jas met de hand te wassen en te drogen. Gebruik een beetje lauw water en wat mild wasmiddel. Spoel de jas altijd grondig na en druk het water eruit, zonder te wringen. Zo houd je de vulling op z’n plek, waardoor de gewatteerde jas daarna niet ineens een stuk platter is.

Hoe kan je een gewatteerde jas laten drogen?

Heb je de gewatteerde jas gewassen en wil je die daarna laten drogen? Het is dus belangrijk om het water er zoveel mogelijk uit te drukken (niet wringen!). Vervolgens laat je de jas plat drogen. Hang deze niet op aan de waslijn, omdat ook dit de vulling uit verhouding zou brengen.

Bekijk online onze jassen, zowel de gewatteerde jassen als de andere modellen. En gebruik onze tips om ze netjes te wassen en weer te drogen, zonder dat bijvoorbeeld de vulling klontert en op andere plekken juist helemaal plat oogt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes