Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

De ultieme gids: handdoeken wassen

Handdoeken wassen is heel belangrijk voor je hygiëne en comfort. Maar hoe vaak handdoeken wassen? Dit hangt af van hoe vaak je deze gebruikt. Over het algemeen is 2 keer per week voldoende. Maar hoe was je handdoeken voor de beste resultaten? Volg deze tips voor stralend schone handdoeken.

Op hoeveel graden handdoeken wassen?

Bij het handdoeken wassen is de temperatuur belangrijk. Hoeveel graden handdoeken wassen, hangt af van de situatie. Voor de beste resultaten kun je handdoeken op 90 graden wassen. Op zo’n temperatuur wassen is alleen aan te raden bij hele vuile of stinkende handdoeken.

Als je normaal gebruikte handdoeken wilt wassen, vraag je je misschien af: hoe heet handdoeken wassen? Dan is 40 tot 60 graden ideaal.

Samenvattend op de vraag “Op hoeveel graden was je handdoeken?” is dus het antwoord tussen de 40 en 60 graden. Is je handdoek echt heel erg vies? Was dit dan op meer dan 60 graden. Zorg er dan voor dat je daarna de wasmachine draait op 90 graden om zeepresten te verwijderen.

Tip: je handdoeken wassen op 40 graden kan voldoende zijn. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee.

Op welke stand handdoeken wassen?

Probeer altijd de goede stand te gebruiken voor het wassen van je handdoeken. Welke stand handdoeken wassen, verschilt per wasmachine. Gebruik het speciale wasprogramma handdoeken voor optimale resultaten. Dit programma is ontworpen om handdoeken heerlijk schoon te krijgen.

Welk programma handdoeken wassen is het beste? De meeste machines hebben hiervoor een speciale stand hiervoor. Op welke stand was je handdoeken? Meestal is dat 40 graden of hoger. Een handdoeken-wasprogramma is ideaal om bacteriën te doden.

Tip: Controleer altijd het etiket voor de wasinstructies. Welk wasprogramma handdoeken je kiest, moet afgestemd zijn op het type stof. Door de juiste stand te kiezen, blijven je handdoeken langer mooi.

Nieuwe handdoeken wassen

Nieuwe handdoeken aangeschaft? Zorg ervoor dat je deze eerst wast. Handdoeken voor het eerst wassen helpt om de kleur en textuur te behouden. Nieuwe handdoeken eerst wassen is aan te raden. Hierdoor worden de vezels namelijk zacht en zullen ze beter absorberen. Zorg ervoor dat je het juiste programma kiest. Nieuwe handdoeken drogen niet zo goed zonder een eerste wasbeurt.

Tip: Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van nieuwe handdoeken. Hierdoor kunnen handdoeken minder goed absorberen.

Wil je meer weten over hoe je het best zorgt voor je T-shirts, polo’s, truien of overhemden?
Lees dan ook:

  • T-shirts wassen: hoe was je witte en gekleurde shirts?
  • Hoe kan je het beste een polo wassen?
  • Hoe was je een trui? Voor kasjmier en andere truien
  • Hoe was ik een overhemd?

Tips

Er zijn enkele manieren om je handdoeken lekker lang goed te laten ruiken. Hoe? Hier volgen enkele tips om je handdoeken schoon en fris te houden.

Wassen met azijn

Kleding wassen met azijn is een bekende truc om geuren en vlekken te verwijderen. Voor handdoeken wassen met azijn gebruik je gewoon een kopje natuurazijn bij je wasbeurt. Nieuwe handdoeken wassen met azijn zorgt ervoor dat ze beter absorberen. Azijn is een natuurlijk middel dat bacteriën en nare geurtjes bestrijdt. Je kunt ook een nieuw dekbedovertrek wassen met azijn voor een frisse geur. Wassen met schoonmaakazijn kan je kleding en handdoeken langer mooi houden.

Tip van Oma Weet Raad: nieuwe handdoeken wassen met azijn helpt de kleur en zachtheid te behouden. Zo voelen je handdoeken altijd heerlijk zacht aan.

Voorkomen dat handdoeken stinken na wassen

Stinkende handdoeken zijn een veelvoorkomend probleem, maar je kunt dit gemakkelijk voorkomen. Volg de volgende tips om nare geuren in je handdoeken te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat je handdoeken goed droog zijn voordat je ze opbergt.
  • Voorkom dat je handdoeken te lang in de wasmand blijven liggen. Hierdoor kunnen ze gaan ruiken.
  • Was handdoeken regelmatig en gebruik een goed wasprogramma. Voeg een scheutje azijn toe tijdens het wassen om geuren te neutraliseren.
  • Zorg ervoor dat je wasmachine schoon is; een vieze machine kan geur veroorzaken. Zet je lege wasmachine op 90 graden zodat de zeepresten verwijderd kunnen worden.
  • Laat je handdoeken goed drogen na het wassen, bij voorkeur buiten in de zon.

Zachte handdoeken zonder droger

Zachte handdoeken krijgen zonder een droger te gebruiken is mogelijk. Handdoeken in de droger geven inderdaad een zachte textuur, maar je kunt ze ook op een andere manieren zacht krijgen.

Hang handdoeken op
Hang handdoeken goed op om ze luchtig te laten drogen. Doe dit, wanneer mogelijk, in de zon. Zorg ervoor dat je ze schudt voordat je ze ophangt; dit helpt de vezels in de handdoek te scheiden. Wanneer je handdoeken ophangt op een wasrek, hang deze dan niet te dicht naast elkaar.

Gebruik een handdoekdroger-stand
Maak gebruik van een handdoekdroger-stand als je die optie hebt. Stop 1 a 2 tennisballen in de wasmachine om de handdoeken zacht zonder droger te houden. Door deze eenvoudige tips te volgen, geniet je van heerlijk zachte handdoeken.

Hoe warm handdoeken wassen?

Om handdoeken effectief te wassen, was je op een temperatuur van 60°C. Dit is voldoende om bacteriën op de handdoeken te kunnen doden. Voeg een wasmiddel toe en prop je wasmachine niet te vol. Geef de handdoeken een extra spoelbeurt om zeepresten te verwijderen en zorg ervoor dat ze goed kunnen drogen.

Hoe vaak handdoeken wassen?

Het is aan te raden om handdoeken na 3 tot 4 gebruiksbeurten te wassen, om bacteriën en geuren te voorkomen. Als ze vochtig blijven hangen, kan vaker wassen nodig zijn, bijvoorbeeld om de paar dagen. Schud de handdoeken uit en zorg ervoor dat je ze goed laat drogen tussen gebruik.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes